Brannbamsen Bjørnis


Brannbamsen Bjørnis er utviklet for å møte barn sine behov for omsorg og trygghet ved brann og andre ulykker, og gi barn og voksne gode råd om brannvern. 

Bjørnis startet som en idé og et ønske om å ha noe å gi til barn og unge i en fortvilt situasjon etter brann eller ulykke. Brannmannen Rikard B. Heimen likte idéen og bestemte seg for at dette var noe han skulle få til – og brannbamsen ble skapt. Bamsen fikk navnet Bjørnis etter kallenavnet på, den nå pensjonerte, brannmannen Bjørn Hellan som først fikk idéen om brannbamsen.

Heimen kontaktet IDÉ House of Brands i 2012, fikk designet bamsen og bestilt 1000 stykker som brannmennene kunne ha med i bilene ute på oppdrag. Dette var bare starten på Bjørnis-eventyret. Brannbamsen ble raskt en stor hit, og i 2017 ble Bjørnis-prosjektet flyttet fra initiativtakerne Trøndelag brann- og redningstjeneste over til Norsk brannvernforening. I juni 2017 ble Bjørnis lansert nasjonalt, og bamsen ble blant annet brukt i en nasjonal kampanje hvor barn ble oppfordret til å sjekke brannsikkerheten hos besteforeldrene sine.

2000 Bjørnis-bamser er nå delt ut til barn og unge over hele landet, og nye bamser er bestilt. 70 brannvesen er med i prosjektet, og 20 Bjørnis-maskotter finnes nå rundt om i landet. Reisen til 16 av disse ble filmet, og den flotte videoen fra når de reiste fra Værnes og til forskjellige steder i landet kan du se under. Bjørnis har fått sin egen nettside, hvor man kan lære om brannsikkerhet, sammen med spill og aktiviteter. Nettsiden har også en egen webshop hvor man kan bestille produkter med Bjørnis-logo og design.

Play
Brannbamsen Bjørnis maskott
Brannbamsen Bjørnis maskott
Brannbamsen Bjørnis maskott
Blå Bjørnis drikkeflaske
Refleks Bjørnis nøkkelring
Hvit og blå Bjørnis matboks
Blå Bjørnis lue
Blå Bjørnis buff
Rød Bjørnis sekk
Svart Bjørnis badge
Bjørnis tattovering
Rød Bjørnis hettegenser
Blå Bjørnis t-skjorte