REFLEKS - HØSTENS LILLE LIVREDDER


Visste du at refleks er ferskvare?

Visste du at refleksprodukter er forbruksvare og må byttes når de er slitt? En tommelfingerregel er at en refleks har en levetid på ett til tre år. Husk at alle nye reflekser du bruker fra juni 2023 skal være merket med den nye standarden EN17353.

Det betyr at eldre reflekser merket med EN1150 og EN13356 bør byttes ut dersom det er over tre år siden du tok disse i bruk.

 

SE REFLEKSPRODUKTER


REFLEKS
= TRYGGHET

 

REFLEKSDAGEN 19. OKTOBER 2023

Undersøkelser gjennomført av Trygg Trafikk viser at bare 4 av 10 voksne bruker refleks. De flinkeste er barna, mens verstingene er menn over 30 år. Refleksdagen har blitt arrangert den tredje torsdagen i oktober av Trygg Trafikk siden 2006 med det formål å øke andelen av den norske befolkning som bruker refleks i hverdagen. Vær forberedt på Refleksdagen 2023. Vis at du bryr deg - vi har ingen å miste.

Reflekser er ferskvare og bør byttes ut oftere enn mange tror. I følge veimyndighetene har refleks en levetid på 3 år, og bør byttes ut tidligere ved for eksempel synlige rifter i refleksen eller ved hyppig vask av tøy med refleks. Det vil si at reflekser som er gått på dato, gir falsk trygghet og er trafikkfarlig!

 

TRYGG PARTNER - SIKRE PRODUKTER

IDÉ House of Brands leverer kun godkjente reflekser. Selv om det er viktig at alle profileringsprodukter er merket riktig, er det kanskje enda viktigere når det gjelder sikkerhetsprodukter. Vi tar jobben med kvalitetssikring slik at du alltid skal være trygg i din kjøpsprosess med oss.

Det er viktig å skille mellom reflekterende produkter og refleks. Et reflekterende produkt er laget i reflekterende materiale, men ikke nødvendigvis i godkjent materiale etter rett standard Disse produktene kan ikke selges som sikkerhetsprodukter. Selv om man kan bruke disse produktene i markedsføringen sin, er det viktig at du som innkjøper og mottaker av profilproduktet kjenner til dette. På vår nettside er alle produkter som er godkjent beskrevet med riktig standard i produktteksten. De reflekterende produktene har ikke dette i produktteksten.