God bedriftskultur skaper engasjerte medarbeidere

En sterk bedriftskultur og god intern kommunikasjon er første skritt til en sterk merkevare. Måten du kommuniserer bedriftens verdier internt har stor betydning for hvordan de fremsnakker arbeidsplassen sin. Still deg selv spørsmålet: Hvordan kommuniserer jeg mot mine ansatte og hva kan jeg forbedre? Generasjon Y utgjør i 2018 en stor del av arbeidsstyrken og en undersøkelse fra PGI sier at 70% av Milleniumsgenerasjonen ønsker at kollegaene skal fungere som en sekundær familie, det forteller oss at arbeidsmiljø er noe av det viktigste vi jobber med i en bedrift.

Et godt arbeidsmiljø må ligge i bunnen for at de ansatte skal oppleve arbeidsglede – en følelse av glede knyttet til jobben, en følelse av at arbeidsdagen gir mening og en følelse av at man virkelig har lyst til å gjøre en god jobb. Arbeidsglede gir ikke bare utslag i engasjerte og positive medarbeidere, det har også en direkte sammenheng med økt produktivitet og mindre sykefravær. Ansatte som føler at jobben gir energi, og ikke stjeler energi, ønsker å være på jobb – og bli værende i jobben.
 

Bedrifter er opptatt av lønnsomhet, og det er ikke uvanlig å ha fokus på mål og resultater, og kanskje glemme de som faktisk skal nå målene og resultatene. Dette er kanskje spesielt utbredt i hektiske perioder, som månedene før jul. Da er det viktig å huske på at arbeidsglede er en følelse – og at motivasjon bygger på følelser.
Hvordan kan man så vise de ansatte at de blir satt pris på? Mange av våre kunder gir flotte julegaver til sine ansatte, en prosess vi mer enn gjerne deltar i (se våre gavealternativer her), men hva med å overraske de ansatte i hverdagen? Lag julekalender på kontoret, arranger vinbingo, eller hva med å premiere ekstra god innsats, ikke bare i salgsavdelingen, men til alle ansatte?Her på IDÉ House of Brands har vi opprettet et eget begeistringsteam bestående av noen dedikerte personer som ønsker å bygge arbeidsglede hos sine kollegaer. De overrasker med alt fra quiz med premier i lunsjen, «ettermiddags strekk og bøy» til lotteri og morsom produkttesting. En motivasjonsfaktor for mange av oss som jobber her.

Kolleger som spiller biljard på arbeidsplassen 

En pust i bakken

Vi har alle opplevd å stå fast i et prosjekt, ha sviktende motivasjon eller rett og slett trenge en pause fra det vi jobber med. I et samfunn hvor vi alltid er på, har telefonen i hånden og aldri er lengre enn en e-post unna er det viktig å kunne koble ut og lade batteriene. På et kontor eller en arbeidsplass kan dette være vanskelig å få til, og man kan kjøre seg fast et spor det er vanskelig å komme seg unna.

De fleste vil være så effektive som mulig når de er på jobb, men som alt annet har også hjernen behov for pauser. Intensiv og uavbrutt jobbing fører til at man blir ufokusert og sliten, og dette kan gå utover kvaliteten på arbeidet. Korte pauser i arbeidshverdagen gir ny energi, økt kreativitet og økt effektivitet.

Så hvorfor ikke ta noen grep for å gi de ansatte en pust i arbeidshverdagen, hvor de har mulighet til å koble ut noen minutter og samtidig komme tilbake til arbeidet med større motivasjon? En pause i hverdagen er også viktig for å unngå å gå på en smell og ta vare på seg selv både fysisk og psykisk. En glad person med overskudd og motivasjon oppnår også bedre resultater, og vil gjøre en bedre jobb.
 

Enkle tips til en effektiv pause

- Legg vekk telefon og pc
- Reis deg opp
- Hvis mulig, prøv å beveg deg
- Drikk vann
- Fokuser på noe annet enn jobb for en liten periode

IDÉ hjelper deg gjerne med tiltak for en pause i hverdagen. Hva med å for eksempel innrede et «game room» hvor de ansatte kan ta en ti-minutters pause i løpet av arbeidsdagen og samtidig lade batteriene? Vi kan levere alt fra profilerte fotballbord, dart, shuffelboard og lykkehjul. Rommet kan også brukes som en avkobling etter jobb, eller et samlingssted i lunsjen. Alle har bruk for en pause i arbeidshverdagen.

Popcorn maskin med IDÉ logo