En grønn materialguide


Hvete

Hvetestrå er hovedsakelig et jordbruksavfallsprodukt som blir igjen etter at korn eller væske er utvunnet fra avlingene. Hvetestrå har i det siste blitt brukt som fyllstoff for termoplastiske kompositter som polypropylen eller ABS. Hvetestrå er en naturlig og verdifull miljøvennlig ressurs som hjelper til med å redusere brukes av plast.

HVETESTRÅ HAR I DET SISTE BLITT BRUKT SOM FYLLSTOFF FOR TERMOPLASTISKE KOMPOSITTER SOM POLYPROPYLEN ELLER ABS.


Mais PLA

Polylactic acid (PLA) er en naturlig plastisk erstatning laget av gjæret plantestivelse (vanligvis mais). Det er et miljøvennlig, fornybart og biologisk nedbrytbart alternativ til konvensjonell petroleumsbasert plast. Den økte bruken av PLA vil redusere karbonavtrykket i mange bransjer. Dette ikke-giftige, grønne materialet kan brukes til alle slags produkter, for eksempel handleposer for trygge eller gjenbrukbare tumblere.

PLA ER ET MILJØVENNLIG BIONEDBRYTBART ALTERNATIV TIL PLAST. 


Organisk bomull

Organisk bomull skiller seg fra vanlig bomull ved at den dyrkes naturlig uten bruk av plantevernmidler, ugressmidler, gjødsel eller andre kjemikalier. For å være sikker på at bomullen faktisk er organisk, gjennomgår produsenter omfattende tredjeparts verifisering. (eksempel av GOTS). Antallet økologiske bomullsbedrifter øker raskt, men teller fortsatt for en veldig liten del av den samlede bomullsproduksjonen over hele verden.

ORGANISK BOMULL ER NATURLIG DYRKET FREM UTEN Å BRUKE NOEN PLANTEVERNMIDLER, UGRESSMIDDEL, GJØDSEL ELLER ANDRE KJEMIKALIER. 


Kaffeskall

Etter petroleum er kaffe det mest kommersialiserte produktet i verden. Kaffeskaller er det tørkede skallet utenpå bønnen. Under stekeprosessen faller skallet av og blir for det meste kastet. Nylig har kaffeskallet blitt brukt som et forsterkende fyllstoff for termoplastiske kompositter som polypropylen eller ABS. Det er en verdifull miljøvennlig ressurs som hjelper til med å redusere mengden plast som brukes.

KAFFESKALL KAN BRUKES SOM ERSTATTER FOR PLASTPRODUKTER. 


Bambus

Bambus er en av de raskest voksende plantene (gress), og den kan etterfylle seg i løpet av et år med et minimum vannbehov og uten behov for gjødsel for å øke veksten. Siden bambus er naturlig skadedyrbestandig, er det ingen bruk av plantevernmidler. Bambus er en fornybar ressurs, den er sterk og holdbar. Den absorberer mer Co2 fra luften og frigjør mer oksygen som forbedrer luftkvaliteten. Bambus er 100% naturlig og biologisk nedbrytbar.

BAMBUS ER 100% NATURLIG OG BIONEDBRYTBAR.  


Cork

Kork kommer fra barken på korkeiken. Det er rangert blant de mest holdbare organiske materialene med egenskapen til å stabilisere lufttemperaturen og fuktigheten. Det er et veldig fleksibelt materiale og behandles på en enkel naturlig måte. Den har gode limegenskaper, noe som gjør den enkel å bruke i kombinasjon med andre materialer. Korkindustrien blir generelt sett på som en av de mest miljøvennlige. Kork er 100% naturlig og biologisk nedbrytbart.

KORK ER 100% NATURLIG OG BIONEDBRYTBAR. KORK REGNES SOM EN AV DE MEST HOLDBARE OG ORGANISKE MATERIALENE.   


Resirkulert PET/RPET

PET er den vanligste typen plast, mest brukt til emballasje og engangsflasker. En stor del av avfall i verden tilskrives denne emballasjen. Resirkulert PET er kjent som RPET, og det er den mest resirkulerte plasten i verden. Bruken av resirkulert PET ved å gi et nytt liv til et allerede laget produkt resulterer i redusert miljøpåvirkning.

RESIRKULERT PET ER KJENT SOM RPET OG ER DEN MEST KJENTE TYPEN RESIRKULERT PLAST.


Resirkulerte tekstiler

Resirkulerte tekstiler er laget av både forbrukeravfall (overskuddsproduksjon) og postkonsumentavfall (brukte tekstiler samlet). Innsamlet, tekstilavfall blir bearbeidet til fiber og vevd tilbake tekstiler for videreproduksjon av bager, klær eller stoff. Fargesegregasjonen skjer under prosessen for å unngå mest mulig farging av stoffet.

SAMLET TEKSTILFASTE AVFALL ER OMPROSESSERT TIL FIBER OG ENN TILBAKE TIL STOFFER.


Papir

Mange av de produktene du allerede kjenner blir nå produsert i papir. Dette er bare en av mange måter vi tilpasser oss i et bærekraftig samfunn. Visste du at det gjennomsnittlige treet kan brukes til å produsere over 8000 papirbiter?

NOTATBØKER, VESKER,KJØLEBAGGER, PENNER OG MYE MER!ALT LAGET I PAPIR FOR Å REDUSERE BRUKEN AV PLAST.