Upcycling - kreativt gjenbruk

Visste du at gamle bedriftsuniformer kan leve videre som nye produkter? Eller at brukte tekstiler kan bli til nye uniformer? Man kan for eksempel lage en kul veske av brukte arbeidsbukser, eller hatter og bager kan bli laget av sikkerhetsvester. Man kan også lage nye produkter med elementer fra det tidligere produktet, for eksempel bedriftens logo. Mulighetene er mange og med våre innovative partnere blir det meste mulig.

Omtrent 50 millioner tonn klær kastes hvert år, og det meste vil ikke brytes ned, derfor er det så fint at vi har fått en miljøvennlig og trendy måte å resirkulere på: Upcycling, også kalt kreativ gjenbruk.

Dette er en prosess hvor man omdanner brukte klær, avfall og andre tilsynelatende ubrukelige ting til nye produkter av bedre kvalitet og miljøverdi. Gamle produkter blir gitt ny og høyere verdi, i motsetning til normal gjenvinning, der materialer og produkter som oftest blir til nye produkter, av lavere verdi og kvalitet

Upcycling praktiserer en mer sirkulær økonomi, der ressursene blir brukt så lenge som mulig, og gjenbrukt når bruken er over. Ved å bruke eksisterende materialer reduserer man bruken av nye råvarer, noe som fører til reduksjon i energiforbruk, luftforurensning, vannforurensning og til og med klimautslipp.

Fordelene dine med en sirkulær uniform er et helt unikt plagg med et spesielt særpreg. Du får et ferdig resultat av god kvalitet og du kan styrke merkevaren din ved å være bærekraftig.

To anbefalinger til neste gang din bedrift skal bestille nye uniformer:

  1. Spør om pris på både sirkulær t-skjorte, miljøvennlig t-skjorte og vanlig t-skjorte. Prisforskjellen er ikke så stor, og så kan det jo være at du ender opp med å gjøre noe bra for planeten i tillegg.
  2. Kontakt oss før bedriften din kvitter seg med gamle uniformer, så kan vi sammen komme frem til en kreativ løsning.