bedriftskultur

Hvordan skape den gode stemningen på kontoret

GOd bedriftskultur skaper engasjerte medarbeidere

En sterk bedriftskultur og god intern kommunikasjon er første skritt til en sterk merkevare. Måten du kommuniserer bedriftens verdier internt har stor betydning for hvordan de fremsnakker arbeidsplassen sin. Still deg selv spørsmålet: Hvordan kommuniserer jeg mot mine ansatte og hva kan jeg forbedre? Generasjon Y utgjør i 2018 en stor del av arbeidsstyrken og en undersøkelse fra PGI sier at 70% av Milleniumsgenerasjonen ønsker at kollegaene skal fungere som en sekundær familie, det forteller oss at arbeidsmiljø er noe av det viktigste vi jobber med i en bedrift.

De siste månedene før jul er hektisk på de fleste arbeidsplasser og samtidig en god tid for å vise de ansatte at de blir satt pris på. Mange av våre kunder gir flotte julegaver til sine ansatte, en prosess vi mer enn gjerne deltar i (se våre gavealternativer her), men hva med å overraske de ansatte i hverdagen. Lag julekalender på kontoret, arranger vinbingo, eller hva med å premiere ekstra god innsats, ikke bare i salgsavdelingen, men til alle ansatte?

Her på IDÉ House of Brands har vi til og med opprettet et eget begeistringsteam bestående av noen dedikerte personer som ønsker å piffe opp hverdagen til sine kollegaer. De overrasker med alt fra quiz med premier i lunsjen, «ettermiddags strekk og bøy» til lotteri og morsom produkttesting. En motivasjonsfaktor for mange av oss som jobber her!

Uniform

En pust i bakken:

Vi har alle opplevd å stå fast i et prosjekt, ha sviktende motivasjon eller rett og slett trenge en pause fra det vi jobber med. I et samfunn hvor vi alltid er på, har telefonen i hånden og aldri er lengre enn en e-post unna er det viktig å kunne koble ut og lade batteriene. På et kontor eller en arbeidsplass kan dette være vanskelig å få til, og man kan kjøre seg fast et spor det er vanskelig å komme seg unna.

Så hvorfor ikke ta noen grep for å gi de ansatte en pust i arbeidshverdagen, hvor de har mulighet til å koble ut noen minutter og samtidig komme tilbake til arbeidet med større motivasjon? En pause i hverdagen er også viktig for å unngå å gå på en smell og ta vare på seg selv både fysisk og psykisk. En glad person med overskudd og motivasjon oppnår også bedre resultater, og vil gjøre en bedre jobb.
 

Enkle tips til en effektiv pause:

- Legg vekk telefon og pc
- Reis deg opp
- Hvis mulig, prøv å beveg deg
- Drikk vann
- Fokuser på noe annet enn jobb for en liten periode

IDÉ hjelper deg gjerne med tiltak for en pause i hverdagen. Hva med å for eksempel innrede et «game room» hvor de ansatte kan ta en ti-minutters pause i løpet av arbeidsdagen og samtidig lade batteriene? Vi kan levere alt fra profilerte fotballbord, dart, shuffelboard og lykkehjul. Rommet kan også brukes som en avkobling etter jobb, eller et samlingssted i lunsjen. Alle har bruk for en pause i arbeidshverdagen.
Refleks

 

 

 

 

Ta kontakt hvis du ønsker å ta en prat om hvordan IDÉ kan hjelpe deg videre

Takk for at du tok kontakt med oss